2030 Érd, Emma utca 7. | (23) 520 362 | intezmenyvezeto@szocgond.hu

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!"
- Tamási Áron

Habilitációs Központ

Szociális Gondozó Központ, Szociális Gondozás, Szociális Ellátás, Érd, Pest megye - Kép

Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ

Ugrás a tartalomjegyzékre

Bemutatkozás

Az érdi Habilitációs Központ 1983-ban kezdte meg működését. Létrejöttekor fontos szempont volt, hogy az értelmi akadályozottsággal élő valamint halmozottan sérült gyermekek megfelelő fejlesztés mellett továbbra is családjukban nevelkedjenek, s emellett a szülők munkát vállalhassanak.

A Központ feladata, hogy az akadályozottsággal élő gyermekeket és fiatalokat - az egyéni sajátosságok fegyelembevételével - a gyógypedagógia alapelveinek alkalmazásával nevelje az alapvető szokások kialakítására, közösségi tevékenységre, szervezze egészségügyi és értelmi állapotuknak megfelelő foglalkoztatásukat.

Célunk, hogy a fizikális - mentális képességek, a szociális alkalmazkodó viselkedés fejlesztésével a gyermekeket és fiatalokat felkészítsük a legnagyobb önállóságra. A Habilitációs Központban 5 csoportot alakítottunk ki.
1. "Kicsik": 18 éves korig fogadjuk itt a súlyos és halmozottan sérült gyermekeket személyre szabott, egyéni lehetőségeikhez legmegfelelőbb fejlesztésben részesítve őket.
2. "Lezserek": 18 év feletti súlyosan, halmozottan sérült fiataloknak szervezünk szintentartó és szabadidős foglalkozásokat.
3. "Nagyok" (3 csoport tartozik ide): 18 év feletti enyhe és középsúlyos értelmi sérült fiatalok, akik a nappali ellátáson belül szociális foglalkoztatásban vesznek részt napi 4 órában, amiért anyagi juttatást is kapnak. A csoportok felváltva dolgoznak, a kerámiaműhelyben agyagból használati dísztárgyakat készítenek, a kreatív műhelyben gyöngy és textil tárgyakat hoznak létre. Az elkészített tárgyakat kiállításokon, vásárokon értékesítjük.

Heti rendszerességgel zeneterápiás foglalkozásokat tartunk zenepedagógus vezetésével. Csengettyű Együttesünk sok sikeres fellépésen szerepelt már. Színjátszó csoportunk több filmet is készített ill. sokszor megmutatva magát fesztiválokon.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő fiataljaink is részt vehessenek rekreációs programokon (sporttábor, üdültetés), megtanítsuk őket a szabadidő felhasználásának leghasznosabb módjaira.

Várjuk olyan gyermekek és fiatalok jelentkezését, akik családias légkörű közösségbe szeretnének tartozni!


A gazdasági iroda elérhetősége

Szervezeti egység megnevezése:

Szociális Gondozó Központ

Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ

Szervezeti egység vezetője:

Paróczai Zoltánné

Cím:

2030 Érd, Hivatalnok u. 42.

Elérhetőségek:

Telefon:

06-23-365-192

E-mail:

 • habilibi@szocgond.hu

 • Nyitva tartás:

  Hétfő:

  6-17

  Kedd:

  6-17

  Szerda:

  6-17

  Csütörtök:

  6-17

  Péntek:

  6-17

  Szombat:

  Zárva

  Vasárnap:

  Zárva


  -->
  Szociális Gondozó Központ, Szociális Gondozás, Szociális Ellátás, Érd, Pest megye - Kép